Nr.21 Voorwoord

Het is alweer een jaar geleden dat in Nederland de eerste grote maatregelen om COVID-19 in te perken werden afgekondigd. Wat vliegt de tijd en wat snakken we naar het geïnnoveerde oude normaal. En wat hebben we het afgelopen jaar mooie voorbeelden gezien van immersieve innovatieve toepassingen. Toepassingen die het makkelijker, leuker en gezonder maken om op afstand te vergaderen of anderzijds bijeen te komen. Of toepassingen op het gebied van Leren & Ontwikkelen. Nu we weer heel langzaam zich hebben op samen dingen doen, hoop ik dat we niet gaan terugvallen op de oude routines maar gebruik blijven maken van innovatieve werkvormen.

En terwijl ik dit voorwoord schrijf, zitten de verkiezingen er bijna op. Verkiezingen met een focus op alles wat met COVID-19 te maken heeft, met name de economische gevolgen daarvan. Ik hoop toch zo dat het nieuwe kabinet inzet op versterking van de innovatiekracht die we met z’n allen het laatste jaar hebben laten zien. We hebben als Nederland de wereld heel veel te bieden. Wat mij betreft zijn de ontwikkelaars van Digitale Simulaties voor de tech wereld wat de DJ’s zijn voor de muziekwereld. Een uithangbord van de BV Nederland. Ik heb dit ook aangekaart bij het platform Tech Tegen Corona. Net als dat ik dat gedaan heb in relatie tot de technische mogelijkheden die er zijn om de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus te verspreiden. Wat mij betreft blinkt de besluitvorming rondom de maatregelen uit door een gebrek aan innovatiekracht.

Dan deze nieuwsbrief, een korte dit keer maar wel weer een hele interessante. En tegelijkertijd de constatering dat er heel veel gebeurt rondom het thema digitale simulaties maar dat daar, behalve dan via LinkedIn, heel weinig over gedeeld wordt. Dus bij deze de uitnodiging om van je te laten horen. Of je nu iets moois doet binnen het onderwijs, je VR inzet om te trainen of een product hebt ontwikkeld dat je wilt delen met het netwerk. Mail het me en het komt in de nieuwsbrief. Voor nu lijkt het erop dat de volgende nieuwsbrief in mei wordt gepubliceerd en dat we april overslaan.

En weet, ook in de herhaling, dat we jouw artikel nu ook als apart artikel op de site van het netwerk plaatsen. Je kunt dus eenvoudig jouw artikel met jouw netwerk delen.

Ik wens je veel leesplezier!

Ronald Christiaans

 

Voor het volgende artikel klik hier.