Nieuwsbrief Digitale Simulaties 22

Dat langer wachten op een nieuwe nieuwsbrief niet altijd tot een voller exemplaar leidt, bewijst nieuwsbrief 22. Nieuwsbrief 22 bewijst ook dat in een dun gevulde nieuwsbrief ook gewoon goede artikelen kunnen staan. Nieuwsgierig? Klik dan hier of download de nieuwsbrief. Hoe dan ook veel leesplezier.

Nieuwsbrief 22 DS 2021 04
PDF – 1,0 MB 589 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 21

Na de uitgebreide nieuwsbrief nummer 20, ligt er nu een bescheidener Nieuwsbrief. Bescheiden qua omvang, nog steeds indrukwekkend en inspirerend qua inhoud.

Met een samenvatting van de bijeenkomst van het kernteam NDS, hoe de KLM VR gebruikt, hoe de brandweer VR gebruikt, hoe VR de werkgelegenheid in Den Bosch ondersteunt en een mooie column die zeer lezenswaardig is.

En u kunt wederom op verschillende manieren door de nieuwsbrief heen bladeren. Of u download hem, via de bekende knop hieronder, en leest hem op uw gemak door. Of u leest alle artikelen direct op de website. In dat geval gaat u naar de leeswijzer en gaat daarvandaan naar het artikel van uw keus. Klikt u dan hier.

Hoe dan ook wens ik u veel leesplezier.

Nieuwsbrief 21 DS 2021 03
PDF – 988,8 KB 618 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 20

Wederom ligt er een thema nieuwsbrief voor u. Een hele mooie maar zoals u gaat lezen, eentje met een gitzwart randje. Het Netwerk Digitale Simulaties leeft mee met de familie, vrienden en collega’s van Peter Koburg en wensen hun heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Bij deze nieuwsbrief ligt de focus dit keer op hoe het hoger onderwijs met digitale simulaties om gaat. Maar ook hoe het hoger onderwijs met de overheid samenwerkt op dit thema. Het zijn 9 nieuwe artikelen en 11 keer een artikel uit voorgaande nieuwsbrieven.

En u kunt op verschillende manieren door de nieuwsbrief heen bladeren. Of u download hem, via de bekende knop hieronder, en leest hem op uw gemak door. Of u leest alle artikelen direct op de website. In dat geval klikt u dan hier. En onder elk artikel kunt u doorklikken naar het volgende artikel. Of u gaat naar de leeswijzer en gaat daarvandaan naar het artikel van uw keus. Klikt u dan hier.

Hoe dan ook wens ik u veel leesplezier.

Nieuwsbrief 20 DS 2021 02
PDF – 2,6 MB 608 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 19

Na een bijzonder 2020 dat vooral in het teken stond van COVID-19, is 2021 begonnen. Ook een jaar dat grotendeels in het teken zal staan van COVID-19, maar dan met het einde in zicht. Op het gebied van Digitale Simulaties gebeurt er onverminderd veel.  In deze nieuwsbrief is er als eerste aandacht voor een aanvullend artikel voor de special digitale simulaties en stress. Ditmaal een bijdrage van Richard Hoctin Boes van Eye4vision en wat zij op dit thema kunnen betekenen. Heb jij ook nog een bijdrage voor de special, mail deze dan naar het bekende mailadres.

Als tweede onderwerp is het eindresultaat van het onderzoek naar de communicatie rondom het NDS dat door studenten van Hogeschool Windesheim is uitgevoerd beschikbaar. Dit wordt gedeeld en voorzien van een reactie.

Als derde gaan we in op de stand van zaken met betrekking tot de kabinetsreactie op het rapport ‘Verantwoord Virtueel’ van het Rathenau Instituut in 2019. Er zijn wat berichten her en der verspreid en het is goed om de feiten met jullie te delen.

Tot slot deelt de voorzitter van het Brandweer Netwerk Digitale Simulaties een interessante update en wordt duidelijk dat de brandweer mooie stappen aan het zetten is.

Nieuwsbrief 19 DS 2021 01
PDF – 387,3 KB 529 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 18

Altijd al alles willen weten over hoe je moderne technologie in kunt zetten om stress te voorkomen of te behandelen? Lees dan nieuwsbrief nr.18.

Nieuwsbrief 18 DS 2020 11
PDF – 1,8 MB 501 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 17

Dit is de nieuwsbrief waarvan je niet wist dat die zou komen. Want welke namelijk op de rol stond, was die met het thema Digitale Simulaties en stress. Deze krijgt u nog maar heeft door omstandigheden heeft deze ietwat vertraging opgelopen. Maar dat biedt ook ruimte als het gaat om het aanleveren van een artikel. Heb je nog geen bijdrage geleverd maar wil je dat wel, het kan dus nog. En inmiddels zijn we ook al actief met de nieuwsbrief daarna, deze zal als thema simulaties binnen het (hoger) onderwijs hebben. Later meer daarover in de wetenschap dat de leden vanuit het Hoger Onderwijs al zijn benaderd hiervoor. En trek aan de virtuele bel mocht dit onverhoopt nog niet het geval zijn. Ook vraag ik, voordat we de inhoud in gaan, aandacht voor de LinkedIn pagina van het NDS. Als je op LinkedIn zit, ga dan deel uit maken van deze groep. Je kunt daar het gesprek aan gaan met medenetwerkleden maar ook wetenswaardigheden delen. Bijvoorbeeld als je een nieuw product hebt ontwikkeld of op zoek bent naar specifieke expertise. En verder heel veel nieuws over wat er op de achtergrond allemaal gebeurt maar wat wel interessant is voor jullie en waarbij ook jullie hulp nodig is. En een hele mooie vacature...... Lees de nieuwsbrief en veel leesplezier toegewenst.

Nieuwsbrief 17 DS 2020 10
PDF – 331,8 KB 695 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 16

Nieuwsbrief nummer 5 van 2020, nummer 16 in totaal.  Wat kun je in deze zomer editie van de Nieuwsbrief Digitale Simulaties terug vinden? Allereerst durven we te stellen dat er een nieuwsbrief is samengesteld die voor ieder wat wils oplevert met bijdragen die stuk voor stuk het lezen waard zijn. Of je nu van wetenschappelijke inzichten houdt of meer gericht bent op user cases. En we gaan voor het eerst over de grens met een Belgische user case die gericht is op (het voorkomen van) COVID-19. Experts op het gebruik van o.a. VR delen hun mening en zorgen op het nieuwe leren en ontwikkelen. Er wordt gekeken naar welke hardware er is maar ook hoe je die hardware hygiënisch kunt inzetten. En we krijgen een kijkje in de keuken van hoe de Politie(academie) bezig is met het toe (gaan) passen van interactieve innovatieve werkvormen.

Hieronder de documenten waar in de nieuwsbrief naar wordt verwezen.

Nieuwsbrief 16 DS 2020 05
PDF – 1,2 MB 795 downloads
VR Onderzoek Hardware
PDF – 2,6 MB 589 downloads
Verantwoord Virtueel Rathenau Instituut
PDF – 2,7 MB 705 downloads
PWC Understanding The Effectiveness Of Soft Skills Training In The Enterprise A Study
PDF – 11,3 MB 594 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 15

Nieuwsbrief nummer 4 van 2020, nummer 15 in totaal.  In deze nieuwsbrief  ook weer super interessante items over hoe Digitale Simulaties gebruikt en benut kunnen worden. Of welke invloed ze uitoefenen. We beginnen de nieuwsbrief hiërarchisch met een artikel geschreven door Captain VR. Vervolgens gaan we internationaal, komt reality capture aan de orde, blikken we terug op OTOPIA IV en kun je in de huid kruipen van een rechter. Tot slot is er een nabrander op gebied van afstandsonderwijs en blikken we vooruit naar de komende nieuwsbrieven. Veel leesplezier!

Nieuwsbrief 15 DS 2020 04
PDF – 731,0 KB 786 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 14

Nieuwsbrief nummer 3 van 2020, nummer 14 in totaal.  In deze nieuwsbrief  weer super interessante items over hoe Digitale Simulaties gebruikt en benut kunnen worden. Of welke invloed ze uitoefenen. Met bijdragen van Timon Blok, XVR Simulation, VSTEP, Hogeschool Utrecht , Brainstud en de veiligheidsregio IJsselland. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 14 DS 2020 03
PDF – 744,9 KB 827 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 13

En daar is de tweede nieuwsbrief van 2020, nummer 13 in rij.  In deze nieuwsbrief  weer drie super interessante items over hoe Digitale Simulaties gebruikt en benut kunnen worden. Zo is er een mooi artikel over hoe VR mensen met Parkinson kan stimuleren om te gaan sporten en is er onderzoek gedaan naar diefstal met behulp van VR. Daarnaast  worden een aantal voorbeelden genoemd waarbij VR ingezet wordt in het kader van het trainen van gedrag. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 13 DS 2020 02
PDF – 1,3 MB 852 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 12

Ook in het nieuwe jaar gaan we weer van start met onze Nieuwsbrief Digitale Simulaties. Er gebeurt veel en dat willen we delen.  Blijf ook vooral zelf bijdragen aan de inhoud van onze nieuwsbrief.  Er staan al vast wat interessante momenten in die u wellicht in uw agenda wilt opnemen.

Namens de redactie veel leesplezier toegewenst.

Nieuwsbrief 12 Digitale Simulaties 2020 01
PDF – 413,3 KB 704 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties, december 2019

De nieuwsbrief is dit keer een lekker gevulde maar niet perfecte nieuwsbrief. Lekker gevuld omdat deze 20 pagina’s met informatie over het thema digitale simulaties, zelfs zonder stekkertje…, bevat. Mede dankzij allen die een artikel hebben aangeleverd. En hiermee bijdragen aan een nieuwsbrief die voller en diverser is dan ooit. En met een echte redactie bestaande uit 3 personen…..

Een niet perfecte nieuwsbrief omdat we in het proces zitten om hem te transformeren naar een echte NDS nieuwsbrief. De eerste zichtbare verandering is het logo maar qua lay-out moet er nog heel veel gebeuren. Het gebrek aan tijd maakt dat hij er nog uit ziet zoals hij er uit ziet. Hopelijk gaat het lukken om de eerste nieuwsbrief van januari in de gewenste lay-out te krijgen.

Voor de komende nieuwsbrief/brieven ontvangen we ook weer graag bijdragen. Wellicht heeft u al een bijdrage gestuurd en staat hij er nu niet in. Daarvoor dan de welgemeende excuses en deze bijdrage komt dan terug in de nieuwsbrief van januari 2020. De sluitingsdatum met betrekking tot de ontvangst van kopij is overigens elke 16de van maand waarbij er in juli en augustus geen nieuwsbrief wordt uitgebracht. Alleen als je lid bent van het netwerk, is er de mogelijkheid om kopij aan te leveren. Dus ben je nog geen lid, meld je dan aan.

Tot slot willen we een agenda gaan samenstellen met evenementen op het thema Digitale Simulaties. Ook voor deze activiteiten geldt dat ze voor de 16de aangeleverd kunnen worden zodat ze in de eerstvolgende nieuwsbrief kunnen worden gepubliceerd. En wellicht zijn er tijdens die activiteiten mogelijkheden om ons als Netwerk Digitale Simulaties te presenteren.

En dan echt tot slot wens ik u, namens de redactie van de nieuwsbrief en het kernteam van het Netwerk Digitale Simulaties, een mooie en gezellige eindejaarsperiode, een veilige jaarwisseling en een bovenal gezond 2020 toe.

Gr. Ronald

Nieuwsbrief DS 2019 04 1
PDF – 2,3 MB 759 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 10

Nieuwsbrief DS 2019 03
PDF – 1.003,4 KB 588 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 9

Nieuwsbrief DS 2019 02
PDF – 1,0 MB 617 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 8

Nieuwsbrief DS 2019 01
PDF – 351,2 KB 603 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 7

Nieuwsbrief DS 2018 06
PDF – 2,4 MB 796 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 6

Nieuwsbrief DS 2018 05
PDF – 708,0 KB 792 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 5

Nieuwsbrief DS 2018 04
PDF – 864,9 KB 584 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 4

Nieuwsbrief DS 2018 03
PDF – 381,4 KB 584 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 3

Nieuwsbrief DS 2018 02
PDF – 304,3 KB 606 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 2

Nieuwsbrief DS 2018 01
PDF – 874,1 KB 600 downloads

Nieuwsbrief Digitale Simulaties 1

Nieuwsbrief DS 2017 01
PDF – 264,8 KB 593 downloads

magazine-innovatiecongres-jenv
PDF – 2,9 MB 1021 downloads