Van de gasthoofdredacteuren

Deze NDS-Nieuwsbrief is een special met voorbeelden vanuit het hoger onderwijs (WO en HBO). Digitale simulaties zijn ook binnen het curriculum van het hoger onderwijs niet meer weg te denken. In deze special geven we daar een aantal prachtige voorbeelden van.

Floor: Als lid van het NDS netwerk en onderdeel van de taskforce I-Partnerschap kwam ter sprake dat het erg mooi zou zijn om de samenwerkingen op het gebied van VR/AR/XR tussen het hoger onderwijs te delen in een special. Het hoger onderwijs als aanjager van innovatie binnen de Rijksoverheid is sowieso een thema waar we altijd aandacht voor moeten blijven houden. Het biedt veel kansen voor beide partijen. Ondertussen heb ik I-Partnerschap verlaten als regiomanager maar zal ik ook vanuit mijn nieuwe functie bij P-Direkt, naast mijn rol bij het NDS,  ambassadeur blijven  op gebied van  samenwerking op "I" tussen de Rijksoverheid en het hoger onderwijs.

Peter: goed om te weten is dat echt op alle hogescholen en universiteiten onderzoek en onderwijs met en gericht op digitale simulaties plaats vindt. De hier genoemde voorbeelden zijn slechts een greep uit een breed pallet aan mogelijkheden. Ook goed om te weten is dat samenwerking met bedrijven en instellingen voor onderwijsinstellingen dè manier is om jullie actuele vraagstukken te verbinden met nieuwe oplossingen. Technologie, menselijk gedrag, implementatie, businessmodellen, alles komt dan aan bod. I-Partnerschap helpt bij het leggen van verbindingen met het hoger onderwijs. Wij zijn er voor jullie.

Veel leesplezier én benader I-Partnerschap vooral als je interesse hebt in samenwerking meer informatie kunnen jullie vinden op de LinkedIn pagina of op de website.

Floor Kloosterman en Peter Koburg namens  I-Partnerschap. Het I-Partnerschap is ook op LinkedIn te vinden.

Ga naar de leeswijzer