Captain VR on a mission

De missie van CaptainVR is om XR- en digitale ervaringen te ontwikkelen om mensen in hun kracht te zetten, zodat ze kunnen oefenen, leren en ontwikkelen in een veilige omgeving. Door ervaringen te ontwikkelen waarin mensen geconfronteerd worden met hun angst of belemmerende patroon of door mensen te confronteren met hun doelen en dromen, krijgen mensen de mogelijkheid om aan het roer te staan van hun eigen leven.

CaptainVR is zich steeds meer gaan richten op VR-coaching & persoonlijke ontwikkeling voor organisaties & ondernemingen. CaptainVR ontwikkelt ervaringen en biedt bewezen methoden voor stressmanagement, gezondheid, vitaliteit en welzijn om een aangename werksfeer te creëren met gezonde, gelukkige en productieve medewerkers. https://www.captainvr.nl/product/duurzame-inzetbaarheid-burnout-preventie

Daarnaast leidt CaptainVR mensen en organisaties op om met deze technologie te werken, zodat een ''butterfly effect'' veroorzaakt wordt en we daardoor zoveel mogelijk mensen kunnen helpen weer kapitein te worden van hun eigen leven. Een positief en leuk leven naar een aankomst haven die goed voelt.

CaptainVR heeft verschillende samenwerkingspartners waaronder partner Healium:

https://www.captainvr.nl/product/healium-vr-ar-meditatie

Healium is een klinisch gevalideerd kanaal voor mentale fitheid dat virtuele en augmented reality-apps gebruikt voor het zelfmanagement van stress en angst. Het is 's-werelds eerste virtuele en augmented reality-mediakanaal dat wordt aangedreven door hersengolven en hartslag via een EEG-hoofdband of Apple. Healium is verkrijgbaar via CaptainVR.

Eén van de VR-tools die CaptainVR heeft ontwikkeld om stress te verminderen, is de VR MoodBooster. De VR MoodBooster helpt mensen te ontspannen en stemming en gedrag te beïnvloeden door de zintuigen te stimuleren. Dit geeft je letterlijk een boost in je stemming en gedrag.

Medewerkers van FBTO, hebben de VR MoodBooster met goed resultaat getest. Deze medewerkers hebben dagelijks te maken met stressvolle situaties en communicatie, en worden vaak uitgeput door de negativiteit waarmee ze te maken hebben. Als medewerkers lange tijd onder druk staan en daardoor leeglopen, gestresst zijn, en daardoor niet meer goed kunnen herstellen, dan kan dit leiden tot een burn-out. Onderzoeker, psycholoog en specialist in digitale coachingstools, Dr. Stella Kanatouri, heeft vastgesteld dat:

  • Stress en werkdruk worden verminderd
  • De stemming is verbeterd
  • De VR MoodBooster écht meerwaarde heeft

Voordat de VR MoodBooster werd gebruikt, ervaarden verschillende FBTO-medewerkers vermoeidheid, spanning, stress, concentratieproblemen en prikkelbaarheid op het werk. Tijdens en na de pilot namen al deze symptomen af in frequentie en intensiteit of verdwenen zelfs helemaal. Bovendien meldden FBTO-medewerkers na het afzetten van de VR-headset dat ze zich gelukkiger, opgewekter, productiever en meer betrokken bij het werk voelden.

VR tool de VR MoodBooster voor stress-reductie heeft al goede resultaten geleverd en nu willen we deze tool uitbreiden met de Immuun Booster. Aan de hand van het marktonderzoek dat we gedaan hebben in samenwerking met verschillende organisaties zijn we een digitale tool aan het ontwikkelen met virtual reality, augmented reality, coaching en mindfulness oefeningen. Waarin werknemers op de juiste momenten signalen leren herkennen en hierop acties kunnen ondernemen, zodat zij hun gehele werkdag gelukkig, gezond en productief zijn. Deze tool gaat mensen helpen door:

  1. Mensen de controle geven over hun gezondheid door hen inzicht te geven over:
  • hun sport, beweging en voedingspatroon
  • stress/spanning herkennen, reguleren en reduceren
  • het gebruik van biofeedback. men kan, bijvoorbeeld, zien wat er met de hartslag gebeurt als men langzamer gaat ademen. biofeedback is een actieve manier om een betere gezondheid te verkrijgen, men ziet vrij direct het effect van gezond en ongezond handelen. Daardoor krijgt men weer het gevoel van controle over lichaam en geest.
  1. Het bevorderen van wilskracht en intrinsieke motivatie om patronen te doorbreken
  2. Mensen helpen bij het trainen van communicatie, leiderschap en eigenaarschap door middel van rollenspelen in VR, om groepsdynamiek te bevorderen.

Hierbij een link naar website voor meer informatie: https://www.captainvr.nl/product/immune-booster

Het komende jaar willen we met een aantal organisaties een pilot doen om te kijken hoe deze tool in de praktijk functioneert. CaptainVR ontwikkelt ervaringen en biedt bewezen tijdefficiënte en kostenbesparende methoden voor stressmanagement, gezondheid, vitaliteit en welzijn. Voor het creëren van een aangename werksfeer te creëren met gezonde, gelukkige en productieve mensen. Wil je meer weten over wat CaptainVR te bieden heeft voor jouw organisatie of bedrijf? Bel 0618137271 of mail dana-maria@captainvr.nl.

Be the Captain of Your Life!