Door: Wigbert Riphagen, Team VRange, 038games Hogeschool Windesheim

Bij 038games maken we serious games. Dit zijn games die voornamelijk een educatief doel hebben. Zo maakt 038games oplossingen voor de politie, brandweer of gezondheidszorg. In de projecten van 038games speelt virtuele realiteit, ofwel virtual reality (VR) een belangrijke rol. Gebruikers kunnen doormiddel van deze techniek

getransporteerd worden naar een virtuele wereld waarin bepaalde scenario’s kunnen worden gesimuleerd die in de echte wereld moeilijk uitvoerbaar zijn.

We hebben onderzoek gedaan naar de verschillende headsets die voor ontwikkelen van serious games gebruikt kunnen worden. Op dit moment maakt 038games gebruikt van de HTC Vive Pro. Dit virtual reality systeem kwam uit in het voorjaar van 2018. Ondertussen zijn we bijna twee jaar verder en de technische ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. VR is een jonge technologie die voortdurend evolueert. Daarom is het de moeite waard om te kijken hoe het huidige speelveld eruit ziet en te bepalen welk VR headset het beste gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van serious games. Het onderzoeksresultaat is hier terug te vinden.