Even terugkijken op OTOpia IV (2020)

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 10:58

Op 13 februari jl. is de 4e editie van OTOPia uitgevoerd.  OTOpia is de jaarlijkse multidisciplinaire netwerkdag voor opleiders in het nationale veiligheidsdomein. Toch nog even een kleine impressie in tekst, beeld en geluid.

 

Na drie opeenvolgende jaren bij het Nationaal trainingscentrum te Vught, was de locatie dit jaar het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) te Arnhem. Ongeveer 220 deelnemers uit diverse disciplines (o.a. Rijkswaterstaat, Nationale politie, Brandweer, GGDGHOR, Veiligheidsregio’s en Defensie) kwamen bijeen om over het onderwerp Safety  in relatie tot opleiden, trainen en oefenen te spreken. De eerste reacties over de dag zijn zeer meer dan positief. De evaluatie zal dit beeld hopelijk bevestigen.

 

Boeiende keynotes (Daan Quackernaat: Veilige bedrijfscultuur in krachtig ecosysteem en Viktor Lamme: Rol (onder)bewustzijn bij veiligheidshandelen) gingen vooraf aan een 6-tal workshops , van Safety op Schiphol tot het nieuwe leren bij de GGDGHOR (zie nog het programma). Tijdens de lunch waren er demo’s van innovatieve OTO- en safetyconcepten. o.a. de Small Unit Immersive Trainer (SUIT),  de OTO Serious Crisisgame, een prachtige nieuwe rijsimulator van Green Dino, Fire ware , ISKO veiligheidskleding, BRZO veilig app en Uranus. Daarbij gevoegd het persoonlijke verhaal van Rick Torenstra maakte het programma compleet.

 

De dag eindigde met een interview en de ondertekening van een intentieverklaring door de directeur IFV (dhr. IJle Stelstra) en Plv. commandant van de Landstrijdkrachten (Generaal Jeulink), waarin de samenwerking op het gebied van OTOTEL door beide organisaties werd bekrachtigd. De komende tijd zal worden verkend waar mogelijkheden liggen om het wederzijdse commitment en samenwerking te intensiveren.  Wordt dus vervolgd.

 

Meer impressie? Bekijk de aftermovie!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.