Demo OTOPia 2020; OTOTEL crisis game!

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 om 15:33

Vanuit een samenwerking tussen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Defensie wordt gewerkt aan de realisatie van een game die op speelse maar indringende wijze u meeneemt in de ontwikkeling van een crisis en de benodigde besluitvorming daar omheen. Een game die u als lid van een team dwingt om in een rol (uw eigen of die van een partner) samen met de andere spelers feiten (op diverse wijze interactief beschikbaar gemaakt) tot u te nemen,  deze te beoordelen en samen tot besluiten te komen.

 

Hoe lastig is het niet om onder druk van tijd en complexe dreigingen besluiten te nemen. Wie zijn en worden betrokken? Welke informatie heeft u nodig, wat zijn sleutelbesluiten, wat is een bestuurlijk besluit en wanneer worden besluiten afgedaan in een operationele setting? Deze en veel andere vragen passeren de revue, het gaat over taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

 

Het scenario begint op T-72 uur met een dreigende orkaancrisis met hoogwater en neemt u vervolgens mee naar het moment waarop inzet van de hulpverleners onvermijdelijk is geworden. Wat zijn de gevolgen van uw beslisssing? Wat zijn de cascade effecten? De game kent geen winnaar of verliezer, maar faciliteert een team dat met voldoening over haar samenwerking  naar oplossingen toewerkt.  H2O als scenario, de game als instrument, multi samenwerking als doel.

 

Wilt u meer weten kom dan naar OTOpia IV 2020.  De game is vanaf dat moment beschikbaar voor gebruik!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.